LinkedIn 💔 YouTube?

Vanuit mijn werk maak en deel ik regelmatig video’s op LinkedIn. Tot nu toe publiceerde ik deze video’s op YouTube om ze vervolgens als link te delen op LinkedIn. Maar in LinkedIn lijkt dat nu te willen ontmoedigen…

Hoe je daar zelf last van hebt? YouTube-video’s spelen niet meer automatisch af in de tijdlijn van gebruikers, terwijl de video’s die je rechtstreeks naar LinkedIn upload dat wel doen. Jammer want nu heb je niet langer één centrale plek voor de statistieken van je video’s.

Maar ik wil wél video’s delen die bekeken worden

Dat kan gelukkig nog steeds. Sinds deze update gebruik ik zelf de video-upload mogelijkheden van LinkedIn. Voordeel is dan dat je weer de mogelijkheid hebt om de titel van de video te bewerken en dat de video weer automatisch afspeelt in de tijdlijn van je volgers. Dat helpt bij de conversie die jij voor ogen hebt.

Aan de slag met video

Wil jij je doelgroep bereiken met sterke video’s? Ik ondersteun je graag bij de realisatie. Van concept tot uitvoering en van productie tot publicatie. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust eens contact met me op.