Blog

Af en toe schrijf ik blogs waarmee ik jou wil inspireren, inzicht wil geven of gewoon wil vermaken. Communicatie is hierbij uiteraard het overkoepelende thema.

5 vooroordelen over video ontkracht

Video heeft voor mij een speciale plek. Met video vertel je eenvoudig een geloofwaardig verhaal. Daarmee heb je dus snel grote impact. In dit blog ontkracht ik 5 vooroordelen die ik regelmatig hoor.

Nieuwe website en huisstijl

Vandaag lanceer ik de nieuwe huisstijl en website van Rien Krol communicatie. Met deze nieuwe uitstraling vertel ik ook mijn eigen verhaal nog sterker: vanuit communicatie je verhaal sterk vertellen.

Zes tips om jouw teksten nog sterker te maken

Wat zijn de ingrediënten voor een goede tekst? Dagelijks ben ik bezig met het vertellen van verhalen en het schrijven van teksten. Met deze uitgangspunten zorg ik dat mijn verhaal blijft plakken.

Social media video’s voor webinar

Begin 2021 werd ik benaderd door Gerben Spies van Driven by Values. Hij vertelde mij dat hij begin maart een gratis webinar zou houden. Uiteraard wilde hij hiervoor graag zoveel mogelijk mensen uitnodigen.

Klontje voor het peerd

Een jaar of 3 was ik. Als klein mannetje speelde ik graag in het kleine Groningse dorpje waar ik geboren ben. Op een dag riep mijn moeder mij en zei: “Rien, je mag nu niet meer bij de buren om snoepjes vragen.”

De overeenkomst tussen zoek- en jeukwoorden

Vraag mensen naar SEO en iemand in je omgeving zal direct ‘zoekwoorden’ zeggen. Uitstekend, denkt de marketeer. Maar de vraag is of je met die zogenaamde ‘keywords’ echt verbinding maakt met je doelgroep. Want wat bereik je door regelmatig hetzelfde woord te gebruiken?

LinkedIn 💔 YouTube?

Vanuit mijn werk maak en deel ik regelmatig video’s op LinkedIn. Tot nu toe publiceerde ik deze video’s op YouTube om ze vervolgens als link te delen op LinkedIn. Maar in LinkedIn lijkt dat nu te willen ontmoedigen...

KlicConverter: online platform voor de conversie van KLIC-meldingen

In samenwerking met ETL Solution werkte ik aan een nieuwe oplossing voor gemeenten, provincies en aannemers: KlicConverter. Vanaf 1 juli 2019 verandert er namelijk iets in de levering van KLIC-meldingen door het Kadaster. Hierdoor kunnen aannemers, gemeenten en provincies de bestanden die ze krijgen niet meer openen in hun eigen software.

Waar je op moet letten als je gaat bloggen

Als je gaat beginnen met bloggen moet je op een aantal dingen letten. Doe je dat niet, dan mis je jouw doelgroep en heeft je blog dus minder effect. Ik geef je graag een paar praktische tips waarmee ook jij direct aan de slag kan.

Twee mythes over video ontkracht

De opnames zijn spannend. Zeg je het wel goed, kom je sterk over en staat je verhaal als een huis? Vragen die heel herkenbaar zijn. Daarom maken we van de opnames gewoon een gezellig gesprek.

Waarom mensen niet meer ‘liken’

Valt het je ook wel eens op dat je steeds minder likes krijgt voor je zakelijke updates? Mij wel. Eerst maakte ik me er druk over dat mensen blijkbaar niet meer liken. Was wat ik schreef nog wel interessant genoeg? Of lag het aan mijn timing. Door de loop van de tijd ben ik tot een andere conclusie gekomen.