Social media video’s voor webinar

Begin 2021 werd ik benaderd door Gerben Spies van Driven by Values. Hij vertelde mij dat hij begin maart een gratis webinar zou houden. Uiteraard wilde hij hiervoor graag zoveel mogelijk mensen uitnodigen. In ons eerste gesprek werd mij al snel duidelijk wat het thema zou zijn: spelsimulaties om betrokkenheid te creëren bij de energietransitie. Online wilden we hier aandacht voor vragen met korte social media video’s.

Toen we verder praatten, vertelde Gerben dat hij tijdens het webinar vier verschillende spelsimulaties zou toelichten. Allemaal bedoeld om mensen te betrekken bij de energietransitie. Doelgroepen hierbij zijn gemeenten, bedrijven en scholen. Doel is om bewustwording te creëren. Daarom staan actuele thema’s centraal. Denk hierbij aan energiebesparing in huis, het verminderen van plasticgebruik en de betrokkenheid bij de Regionale Energie Strategie (RES) en Transitie Visie Warmte (TVW).

Social media video’s met impact

In onderling overleg kwamen we er uiteindelijk samen op uit om te werken met 4 video’s van ongeveer een halve minuut. De eerste video’s met sfeerbeelden en een voice-over en de laatste als persoonlijke oproep. Zo slaan we meerdere vliegen in één klap:

  • Video’s die opvallen in de tijdlijn
  • Meerdere contactmomenten op social media
  • Ondanks de beperkte lengte toch focus op de inhoud

Ruim 120 aanmeldingen

In combinatie met de mailings die DbV zelf verstuurde, zorgden deze video’s uiteindelijk voor een opkomst van ruim 120 deelnemers rechtstreeks uit de gewenste doelgroep. Een mooi podium dus om het verhaal over spelsimulaties in de energietransitie te vertellen om zo de businesscase te versnellen.

Ondertiteling voor mensen die kijken zonder geluid

Steeds meer mensen scrollen door hun tijdlijn op LinkedIn en Twitter zonder geluid. Daarom kozen we ervoor om de video’s te voorzien van ondertiteling. Handig, want dan krijgen de mensen die kijken zonder geluid de boodschap ook mee. Bijkomend voordeel is dat teksten ook beter worden geïndexeerd door zoekmachines dus SEO-technisch ook een prima keuze.

Uiteindelijk resulteerde dat project dus in vier video’s waarvoor ik de opnames, montage en ondertiteling mocht verzorgen. Benieuwd hoe dat eruit ziet? Ik deel de video’s hieronder.